Banyak kenangan ketika jalan-jalan ke Vietnam pada bulan Mac tahun ini. Kali ini saya pergi bersama rakan karib semasa belajar di kolej dahulu.  Kali pertama saya ke sana pada bulan April tahun lepas.  Kali pertama saya ke sana mengikut pakej.  Kali ke dua kami pergi sendiri. 

Tujuan utama ke sana adalah untuk memborong kain cotton untuk bisnes.  Banyak corak menarik dan design terkini yang sedang hangat di pasaran.  Memang betul kata orang, Vietnam adalah syurga membeli belah bagi rakyat Malaysia.  Bukan sahaja kain cotton tetapi pelbagai jenis kain boleh didapati di sini.  Benh Thanh Market adalah sasaran utama ramai pengunjung Malaysia jika berkunjung ke sini.  Bermacam-macam barangan ada dijual di sini seperti makanan, minuman, kain, baju, beg, pinggan mangkuk dan lain-lain.  Banyak hotel berdekatan dengan Pasar Benh Thanh jika berkunjung ke sini.  Kali pertama saya ke sini, saya telah menginap di Hotel Saigon Pink 2.  Hotelnya selesa dan harga pun berpatutan. Jangan risau tentang makanan jika anda berkunjung di sini kerana terdapat banyak restoran halal di Vietnam.  Menu yang paling saya suka adalah Mee Vietnamese.  Rasanya sangat enak ditambah dengan lada Vietnam. Pilihan air pula saya pilih air Karot Tomato.  Ini semua boleh didapati di Restoran Hj. Halim.  Yang menariknya, semua kedai di Vietnam mempunyai kedai makan di tingkat atas dan kedai menjual pakaian di bawah.  Harga di restoran ini juga berpatutan. 

Pada setiap malam, di depan Pasar Benh Thanh akan diadakan pasar malam.  Pelbagai barangan yang dijual di sini dengan harga yang lebih murah jika anda pandai tawar menawar.  Sebut sahaja, semua barangan ada dijual. 
Kain cotton menjadi kegilaan ramai rakyat Malaysia sekarang ini kerana kualiti kainnya dengan corak yang menarik dan design terkini.
Salah satu bisnes yang menjadi trend dan hangat di pasaran sekarang adalah bisnes pakaian.  Bisnes cotton juga boleh dijadikan bisnes online untuk suri rumah dan suri berkerjaya yang ingin mencari pendapatan tambahan.  Saya juga membuka peluang untuk mereka yang  berminat untuk menjadikan bisnes ini sebagai pendapatan sampingan.  Peluang ini akan saya buka untuk tahun 2014.  Setakat ini, ramai ejen yang telah saya lantik dan masing-masing tidak sabar untuk meneroka bisnes ini.  Jalan sudah ada, cuma pilihan di tangan anda.  Jika anda minat dan ingin menjadi ejen saya, boleh berhubung dengan saya secepat mungkin.

Jika anda minat untuk ada kedai sendiri, saya boleh membantu.  Kami ada kelas untuk yang minat bisnes seperti anda, iaitu kelas asas blog dan bisnes.  Kami akan ajar anda membina blog sendiri dan juga fanpage.   Anda akan diajar membuat borang tempahan, info produk dan lain-lain. 

Di samping itu juga kami ada Kelas Asas Blog dan Penulisan.  Jika anda minat menulis dan ingin jadikan catatan sebagai travelog kehidupan, anda boleh daftar kelas ini.  

Sempena bulan Oktober, kami ada promosi dan akan mendapat ebook percuma.  Ebook 101 Idea Home Bisnes akan dapat membantu anda untuk membuat pilihan tentang bisnes yang anda minat dan berkemungkinan anda telah ada kepakaran tetapi cuma bagaimana hendak melebarkan sayapnya sahaja.  Jadi dengan mendaftar di kelas ini, anda akan diajar dari A hingga Z tentang pembinaan blog dan kedai alam maya anda. 
Produk anda boleh pilih.  Jika anda minat untuk membuat bisnes tanpa modal, kami telah ada produk.  Jika anda mempunyai produk sendiri pun lebih bagus untuk anda ketengahkan. 

Beli ebook/buku/CD Quran :
http://ulatbukusaya.blogspot.com/

Anda ada produk atau bisnes? Ingin iklankan di internet di soho directory,
boleh baca ruang periklanan dan terma  iklan di sini.
 

Untuk sebarang pertanyaan lanjut :
Email : norazizahsudin@gmail.com
Whatsapp / SMS : 0197461502