Untuk bermula perlu belajar.  Tidak kira memulakan apa sahaja pekerjaan atau sesuatu benda yang baru.  Cari mentor yang betul.  Kita boleh belajar dari internet, buku dan pelbagai media sosial / elektronik.  Banyak sumber yang boleh dijadikan rujukan.  Tiada istilah hendak cepat kaya atau cepat pandai kalau mahu berjaya, melainkan kita memang berasal dari keluarga yang memang sudah kaya.

Untuk belajar bisnes juga begitu.  Cari mentor, rakan, maklumat atau apa sahaja yang berkaitan dengan bisnes yang kita hendak mulakan.  Bagaimana hendak bermula, apa yang hendak dijual, siapa sasaran pasaran kita, di mana hendak kita pasarkan, bagaimana hendak pasarkan dan lain-lain yang berkaitan.  Orang yang sudah lama terlibat di dalam bisnes pun bermula dari sini.  Tidak semua bisnes terus jadi besar.  Tidak semua bisnes untung.  Ada yang bermula dari bawah.

Akademi Bekerja Dari Rumah juga bermula dari bawah.  Dari kecil bilangan pelajar telah berkembang menjadi besar.  Kini telah mempunyai lebih daripada 100 peserta.  Ada yang telah menjadi guru online, berjaya menghasilkan ebook sendiri, menjadi kolumnis jemputan di majalah dan menjadi tetamu di media elektronik.  Ramai juga yang telah mempunyai blog dan berjaya mendapatkan hasil dari blog.  Untuk yang belum berjaya kena gandakan usaha agar lebih fokus dan konsisten.  Untuk berjaya tiada istilah putus asa dan cepat mengalah.

Semua yang kita inginkan telah tersedia, cuma antara sikap rajin dan malas sahaja.  Untuk yang ingin belajar kelas online bersama saya, perlu ada laptop dan ada akses internet.  Ingin ada bisnes sendiri tetapi tiada modal?  Usah gusar sebab saya ada produk.  Boleh buat dropship dahulu sebagai permulaan.  Tidak tahu apa itu dropship?  Boleh rujuk di sini.  

Hendak pasarkan produk secara online perlu ada blog.  Jika secara offline pun boleh juga.   Nak belajar bina blog, saya boleh ajar.  Masuk kelas asas blog dan fanpage.  Untuk yang minat nak kongsi tentang minat, kepakaran atau memang suka bercerita, boleh sertai kelas asas blog dan penulisan.  Seronok berblogging ni.  Kisah kehidupan kita boleh dijadikan sebagai travelog kehidupan dan boleh juga jana pendapatan.  Banyak cara untuk berblogging dan jana pendapatan.  Boleh sertai affiliate, dropship, jual ebook, jual produk fizikal dan bermacam-macam lagi.  Yang penting minat dan niat kita untuk membantu keluarga.  Ada yang telah berjaya dengan bisnes online.  Malah ada yang sudah menjadi jutawan seperti Dr Irfan Khairi, Ammar Zahar, Peng Joon dan ramai lagi.  Nak tahu lebih pasal jutawan internet ini, minta pertolongan En. Google dan bacalah kisah mereka sebagai panduan.

Kami ada promosi bulan Oktober ini.  Apa kata saya bagi anda hadiah PERCUMA?  Saya buat 'contest'.  Mudah sahaja.  Untuk dapatkan ebook percuma ini, anda perlu buat ulasan tentang salah satu dari ebook yang telah anda beli.  Setelah promosi tamat, ebook ini akan dijual dengan harga RM30.00.  Mudah bukan?
Hendak belajar bina blog, boleh daftar di Akademi Bekerja Di Rumah. Banyak ilmu baru yang boleh dipelajari dan belajar dari mentor yang betul. 

Untuk ruang periklanan boleh baca terma  iklan di sini.

Hendak mendapatkan produk kesihatan, boleh tengok blog saya http://cikjijahgojes.blogspot.com/

Untuk yang berminat boleh hubungi saya :

Email : norazizahsudin@gmail.com
Whatsapp / SMS : 0197461502