Alhamdulillah dan selamat berhari minggu.  Semoga semua dalam keadaan sihat dan ceria bersama famili.

Pagi-pagi sudah cerita pasal kaya, macam lagu kaya tu.  Kalau aku kaya, hari-hari hari raya.  Boleh gitu?

Ok, dalam Harian Metro hari ini ada menceritakan tentang kaya, tulisan Irfan Khairi.  Kenal dia tak?  Mesti ramai yang kenal. 

Jom kita baca. 

Semua orang berpeluang untuk mencapai kejayaan dan kekayaan. Tidak kira jantina, umur, latar belakang, kekayaan adalah milik semua yang terus berusaha tanpa putus asa. Ilmu merupakan kunci mencapai apa sahaja kejayaan yang ingin dikecapi dan yang pentingnya adalah diri anda sendiri. Adakah anda bersedia untuk berubah untuk mencapai kekayaan yang anda impi-impikan? 

Ada 3 perkara yang perlu kita fokus ya :

1)  Jangan putus asa bila gagal
2)  Tambahkan ilmu untuk berjaya 
3)  Kemahuan untuk berubah  

Baca link ini.

Jangan malu untuk berimpian.  Jangan jadi angan-angan Mat Jenin sudah lah ya!  Juga jangan menipu untuk jadi kaya.  Banyak kes berlaku sekarang, sama ada di media sosial atau media elektronik.  Jadi berhati-hati dan jangan sekali-kali menipu orang untuk jadi kaya ya!  Tidak berkat setiap sen yang anda dapat tu.

Selamat berimpian dan semoga bermanfaat.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Anda minat untuk bisnes online menggunakan blog dan fanpage?
 
Daftar di Akademi Bekerja di Rumah, saya akan tunjukkan caranya.
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog dan fan page
3. Kelas belajar iklan di mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif online
5. Pendaftaran kelas akaun bisnes kecil wahm/soho 
(http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com/)
 
Penerangan kelas :
1. Kelas online asas bina blog penulisan - belajar menulis cara santai tapi masih mengekalkan bahasa melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang.  Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca/bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.  Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah mencecah 340 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes - bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara.  Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk.  Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fanpage, FB.  Belajar menjana pendapatan awal bermula RM5, RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa.  Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fan page, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

3. Kelas beriklan di mudah.my - mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma.  Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif - bagi yang bercita-cita menulis cerpen.  Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel.  Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.

5. Rakan niaga / pengurus online akademi - Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan.  3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan.  Kesemuanya atas talian.  Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi.  Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.

6. Kelas urus niaga akaun bisnes kecil WAHM SOHO - bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes.

Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
 
Jika berminat hubungi saya:

Emel : norazizahsudin@gmail.com
SMS/whatsapp : 019-7461502