Teks : Norazizah Sudin

Untuk yang asik terlompat-lompat bisnes, bagus sertai bengkel ini.  

Mak Jemah berkira-kira mahu ke pusat borong.  Niatnya mahu mula berniaga.  Dia sudah awal-awal memasang strategi menyiapkan kedai di depan rumah.

Maka sampailah Mak Jemah di pusat Borong Macam Macam Ado.  Mak Jemah mula teruja dari satu kedai dia singgah ke satu kedai.  Singgah di kedai tudung, Mak Jemah mahu jual tudung, lalu diborongya tudung. Sampai di kedai pakaian kanak-kanak, Mak Jemah asyik pula borong pakaian kanak-kanak sebabnya cantik dan leka lihat pelbagai fesyen yang menarik.

Mak Jemah sampai pula di kedai 'makanan segera'.  Lalu dibelinya juga banyak sebab nanti katanya mesti laku.  Mak Jemah jalan-jalan lagi singgah di kedai kelengkapan ibu bersalin. Lalu dibelinya juga sebab fikirannya pada masa itu, mesti laku sebab di hospital hari-hari wanita bersalin.;P

Maka sudah senja, wang modal sudah habis.  Mak Jemah pun pulang dengan gembira.  Sampai di rumah, dia terpana seketika, kerana dia lupa kedainya tertera papan tanda besar yang cantik 'PUSAT JUALAN IKAN DAN SAYUR SEGAR' yang sudah siap dipasang.

Apa pengajaran cerita di atas suri sekalian?
Faham ke tak faham apa yang saya sampaikan?

Baca kisah Mak Jemah di sini http://bengkelbranding.blogspot.com/ 

Hadirilah seminar ini untuk mengelakkan kita sama seperti Mak Jemah ya.  Terus hubungi saya untuk tempahan tempat.  Penganjur hendak beri banyak bonus untuk mereka yang mendaftar.  Lagi best kalau bawa 3 orang, seorang dapat PERCUMA sahaja.


Cepat sebelum kehabisan tempat sebab hanya terhad untuk 50 orang sahaja!

*******************************************************************

Makluman :  Saya sudah buat fanpage baru untuk kelas blog ya.

Boleh lihat di sini.  Banyak informasi padat dan terkini boleh dibaca dalam page baru saya ini.

Terima kasih.