Assalamualaikum dan masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri.  

Marhaban di kawasan rumah saya masih berjalan.  Bagaimana di kawasan rumah anda? Kanak-kanaklah paling seronok.  Dapat lagi tambah duit raya.

Ok.  Berbalik kepada tajuk kita hari ini, saya ingin berkongsi tentang bisnes online dengan cara yang paling mudah.  

1)  Tidak payah buat produk sendiri.  Hendak buat produk sendiri, modal besar.  Jadi apa alternatif yang ada adalah jual produk orang lain.  Tetapi haruslah pilih produk yang jenamanya memang kukuh dan dikenali.  Juga produk tersebut adalah produk yang berkesan.  Kenapa perlu jenama yang kukuh?  

Sebab jenama atau 'branding' memberi 'first impression' kepada bakal pelanggan.  Contoh jenama Coach.  Bila kita dengar pun anda akan rasa hebat.  Contoh lagi satu jenama Ciku. Mana lebih hebat?  Sudahlah tidak pernah dengar, bertambah tidak yakinlah bakal pelanggan hendak beli.  

Jadi, tidak payah pening kepala jika hendak mula bisnes online.   Tiada produk, kami di ABDR telah sediakan pelbagai produk seperti produk fizikal dan digital.  Hanya perlu ada blog dan fanpage.  Tidak tahu bagaimana hendak mula?  Kami boleh ajar bagaimana untuk bermula.  

Sertai kami sekarang.  Pendaftaran dibuka setiap hari dan kelas secara online.  Masa anda tentukan.  Kami hanya beri tunjuk ajar dan seterusnya adalah anda.  Buat pilihan dan mulakan sekarang.

Cara seterusnya saya sambung di entri lain ya.